Ο Γιώργος Παπακώστας μας ετοιμάζει εναλλακτικό παστίτσιο (BINTEO)
Μία λαχταριστή συνταγή, ένα timpano bolognese, ετοίμασε ο σεφ στην κουζίνα της εκπομπής «Ελένη».
Υλικά για τη συνταγή:
δύο φύλλα σφολιάτας
500 γρ. πένες
3 αυγά χτυπημένα
100 γρ. παρμεζάνα
200 γρ. μοτσαρέλα
Υλικά για την μπολωνέζ:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σκόρδο
700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
3 κ.σ. πελτέ τομάτας
1/2 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 ml κόκκινο κρασί
100 ml γάλα
400 γρ. κονσέρβα τομάτα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής: