Πώς οι γονείς χάνουν την εμπιστοσύνη των παιδιών τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς οι γονείς χάνουν την εμπιστοσύνη των παιδιών τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «Όλα για τη ζωή μας» ασχολείται σήμερα με ένα θέμα που για πολλούς γονείς φαντάζει δύσκολο, και αυτό είναι το πώς θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του παιδιού τους. Στην εκπομπή μίλησε σχετικά η ψυχολόγος Ξένια Παρασκευοπούλου.
«Παίζει ρόλο προσωπικότητα του γονέα, η ηλικία του γονέα, σε ποια φάση ζωής βρίσκεται όταν έρχεται το παιδί.

Ξεκινάμε από μικρή ηλικία να χτίζουμε την εμπιστοσύνη μέσα στην οικογένεια. Ο τρόπος που αντιδρά ο γονέας σε κάτι που θα του πει ή θα κάνει το παιδί παίζει μεγάλο ρόλο. Το παιδί δεν πρέπει να νιώθει φόβο», εξήγησε η κ. Παρασκευοπούλου.

«Αν ο γονέας αρχίσει να γίνεται φίλος, τότε χάνει το ρόλο του. Εμείς πρέπει να μπορούμε να δώσουμε τη σωστή οδηγία στο παιδί αν του συμβεί κάτι σοβαρό, ή αν κάτι θελήσει», πρόσθεσε.

«Είναι καλύτερα πριν αντιδράσουμε να πάρουμε μια ανάσα, αντί να φωνάζουμε και να ταραζόμαστε. Πρέπει να κρατάμε τα μυστικά που μας λέει το παιδί, να νιώθει το παιδί ότι δε θα το προδώσουμε. Σημαντικό είναι να λέμε στα παιδιά την αλήθεια», τόνισε η κ. Παρασκευοπούλου.

«Με έναν έφηβο καθόμαστε και συζητάμε. Του εξηγούμε. Στην προσχολική ηλικία είναι σημαντικό το να υπάρχουν όρια. Πρέπει να δείξουμε στο παιδί ότι το εμπιστευόμαστε. Μέσα από τα όρια ενισχύουμε την αυτονομία του παιδιού», εξήγησε η ίδια κλείνοντας.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση