15ο OTS Forum: Η καρδιά της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού «χτυπά» στη Θεσσαλονίκη (BINTEO)

15ο OTS Forum: Η καρδιά της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού «χτυπά» στη Θεσσαλονίκη (BINTEO)

Η αναζήτηση των κατάλληλων λύσεων για τον ο ψηφιακό μετασχηματισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του 15ου Forum που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η εταιρία παραγωγής λογισμικού O.T.S με χορηγούς επικοινωνίας την Alter Ego Media και τη City Hub.

Η καρδιά της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού «χτυπά» στην Θεσσαλονίκη και στο 15ο OTS Forum, με επίκεντρο την ανάδειξη της τεχνολογίας ως τον βασικό μοχλό για την καθημερινή λειτουργία των δημόσιων οργανισμών στην υπηρεσία του πολίτη.

Ο Δημοσθένης Αναγνωστοπούλος, γ.γ. του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε:

«Το 2019 δεν θα φανταζόταν κανείς πως μετά από 4 χρόνια το 2023 θα βρισκόμαστε και όταν βρισκόμαστε θα λέμε τι έχει γίνει από την προηγούμενη φορά που βρεθήκαμε και τι θα γίνει την επόμενη».

Δηλωτικό στοιχείο του ενδιαφέροντος που προκύπτει για τα συστήματα τεχνολογίας και την εφαρμογή τους σε δήμους και περιφέρειες αποτελεί η κατάμεστη αίθουσα και η μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις θεματικές ενότητες του Forum της OTS.

O δήμαρχος Ρέθυμνου και πρόεδρος της Ένωσης ΔΕΥΑ Ελλάδας ανέφερε: «Εμείς συνεργαζόμαστε ως δήμος και ως ΔΕΥΑ μαζί της και χαίρομαι που κάθε χρόνο δίνει χώρο και χρόνο για τις ΔΕΥΑ της χώρας μας που αυτή την στιγμή περνάνε σε μία πολύ δύσκολη φάση».

Ενώ, ο Τάσος Αλόγλου, αντιδήμαρχος Χανίων σημείωσε: «Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά τα χρόνια της πανδημίας οι δήμοι αναγκάστηκαν προς τη θετική κατεύθυνση να προσαρμοστούν στις ανάγκες της απομακρυσμένης εξυπηρέτησης δημοτών».

Το 15ο Forum της OTS με χορηγό επικοινωνίας τηνAlter Ego Media και τη City Hub θα ολοκληρωθεί με την ημερίδα «Ψηφιακή στρατηγική στην τοπική αυτοδιοίκηση με ορόσημο το 2030».