100 χρόνια ΕΠΣΜ με Ποσειδώνα Μηχανιώνας-Θα μιλήσουν Ζαζόπουλος, Τσουκαλίδης

100 χρόνια ΕΠΣΜ με Ποσειδώνα Μηχανιώνας-Θα μιλήσουν Ζαζόπουλος, Τσουκαλίδης

Η Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, ο Π.Σ.Α.Τ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) και η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης) συνδιοργανώνουν ημερίδα την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 11.30 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της ΕΣΗΕΜΘ (Στρατηγού Καλλάρη 5 – 3ος όροφος) με θέμα: «Η 100χρονη παρουσία της ΕΠΣ Μακεδονίας στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου» στο πλαίσιο εκδηλώσεων, στη μνήμη του αείμνηστου δημοσιογράφου Σταύρου Ρεπανά όπου είναι αφιερωμένος ο 53ος Τελικός αγώνας Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΣΜ μεταξύ του Ποσειδώνα Μηχανιώνας και της ΑΕ Ευόσμου και της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Πρόεδροι ή εκπρόσωποι τους του ΠΣΑΤ, της ΕΠΣ Μακεδονίας και της ΕΣΗΕΜ-Θ, και θα γίνει αναφορά στο έργο και την προσωπικότητα του Σταύρου Ρεπανά.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι:

Γεώργιος Λυσαρίδης, πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης: «Η ίδρυση της ΕΠΣ Μακεδονίας και η διαχρονική συμβολή της στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου»,

Θωμάς Μεταξάς, καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: «ΕΠΣ Μακεδονίας: Η ανάδειξη και η εξέλιξη των νέων στο ελληνικό ποδόσφαιρο»,

Αριστείδης Καμπανός, Περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: «Η καταπολέμηση της αθλητικής βίας».

Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία οι προπονητές και οι αρχηγοί του Ποσειδώνα Μηχανιώνας και της ΑΕ Ευόσμου, Άγγελος Ζαζόπουλος, Γεώργιος Τσουκαλίδης, Στέλιος Λαγόντζος, Γεώργιος Λάμι, παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΣΜ, Χαράλαμπου Κυργιάννη, θα αναφερθούν στον 53ο Τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΣ Μακεδονίας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 19.00 στο γήπεδο Τούμπας ΑΣ ΠΑΟΚ.

Επίσης, θα γίνει η παρουσίαση της μπάλας του Τελικού με την οποία θα αγωνιστούν οι ομάδες.