“Απολογισμός Τσαμασλή: Η αναξιοπιστία στο μεγαλείο της!”

“Απολογισμός Τσαμασλή: Η αναξιοπιστία στο μεγαλείο της!”

Σκληρή κριτική ασκεί στους 18 μήνες θητείας του Γιώργου Τσαμασλή στη διοίκηση του Δήμου, ασκεί η παράταξη “Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαυρομάτη. Χαρακτηρίζει το έργο αυτού του 18μήνου ανύπαρκτο, σημειώνοντας πως οτι δρομολογήθηκε, ήταν ήδη δρομολογημένο από την προηγούμενη διοίκηση.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο που εξέδωσε η “Νέα Πορεία”:

“Έστω και καθυστερημένα έγινε ο απολογισμός δημάρχου, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, για τους 18 μήνες διοίκησης.

Ο κ.Τσαμασλής προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο αλλά δεν τα κατάφερε αφού το έργο του ήταν μηδενικό.

Όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ακυρώθηκαν στην πράξη και εμπεδώθηκε σε όλους τους πολίτες ότι τα λόγια υποσχέσεις απέχουν πολύ από το έργο, το οποίο είναι ανύπαρκτο.

Συγκεκριμένα υποσχέθηκε:

-Μείωση από τον Σεπτέμβριο του 2019 στα τέλη καθαριότητας κατά 24,%, τελικά ήταν μηδενική!

-Έξοδος από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ γιατί πληρώνουμε 110.000€/έτος, τελικά πανηγυρικά παραμένουμε .

-Ύψωση τείχους στους ΡΟΜΑ και απομάκρυνση τους μέχρι που θα κατασκήνωνε ο ίδιος εκεί. Σήμερα σιωπά.

-Άμεση σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΑΘ. Ούτε κουβέντα!

-Όσο για τους διαγωνισμούς; Η τακτική φαίνεται να είναι διαγωνισμοί με έναν διαγωνιζόμενο και τα ποσοστά έκπτωσης από 1-2%. Μόνιμη κατάσταση πια.

2- Παρά το ότι παρέλαβε έναν απόλυτα υγιή οικονομικά δήμο (κατά δήλωση ορκωτών λογιστών) με έτοιμα και ώριμα έργα 30.000.000€ να “τρέχουν”, κατόρθωσε λόγω της αδράνειας του το Τεχνικό πρόγραμμα του 2020 να μείνει μόνο στα χαρτιά.

3- Τα οικονομικά του δήμου, λόγω των προκλητικών φαραωνικών συμβάσεων μειώνονται δραματικά ενώ οι ανελαστικές δαπάνες διπλασιάστηκαν.

4- Απεντάσσονται έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις λόγω της απαράμιλλης καθυστέρησης της δ/σης, που ακόμα φαίνεται να “μην συντονίζεται” και οι εξελίξεις να την προσπερνούν.

5- Η Δημοτική επιχ/ση ύδρευσης προχωρά σε δανεισμό για να αναπνεύσει, ενώ σημαντικά έργα ύδρευσης – αποχέτευσης που πετύχαμε την χρηματοδότηση τους ακυρώνονται ενώ άλλα βρίσκονται ήδη στο στάδιο απένταξης.

6- Ότι έργα έγιναν το 2020 (ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, κ.α) ήταν όλα της διοίκησης μας.

7- Στον τομέα καθαριότητας βρήκε 6 νέα απορριμματοφόρα και 39 νέους εργαζόμενους από την δική μας δ/ση που είχε καταψηφίσει την πρόσληψη τους και αντί να δημιουργήσει αυτόνομη υπηρεσία καθαριότητας προτίμησε να την παραδώσει σε εργολάβο με 7.500.000€ και με 1,5% ποσοστό έκπτωσης.

8- Στην Κοινωνική πολιτική, σε όλες τις δομές που συστήσαμε έχουμε μείωση των ωφελουμένων και της χρηματοδότησης τους λόγω έλλειψης οργανωτικού σχεδίου. Ενώ όλες οι προσλήψεις γίνονται με μικροπολιτικά κριτήρια.

Αν αυτός αποκαλείται απολογισμός δημάρχου τότε δεν πρέπει μάλλον να μιλάμε για δ/ση για γέλια αλλά για κλάματα”

*Το BestCity.gr, σε άλλο ρεπορτάζ, έχει αναρτήσει και την έκθεση πεπραγμένων του νυν δημάρχου για το 18μηνο που προηγήθηκε. Μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικά.

Αφήστε μια απάντηση