Ανάρτηση του Παναγιώτη Μήλιου για τις περιοχές Natura

Ανάρτηση του Παναγιώτη Μήλιου για τις περιοχές Natura

Με μία δραματική ανάρτηση ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Μήλιος, αναδεικνύει το θέμα με τις περιοχές Natura που έχει προκύψει, καθώς η Κυβέρνηση προωθεί την αλλαγή του στάτους κβο των περιοχών αυτών. Στο Δήμο Θερμαϊκού, υπάρχει χαρακτηρισμένη περιοχή Natura στην Επανομή.

Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Μήλιου:

“Αγαπητή φίλη, Αγαπητέ φίλε,
Με μία εμφανώς αντίθετη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και περιβαλλοντικά καταστροφική ρύθμιση, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ακυρώνει τον ίδιο τον σκοπό της προστασίας των περιοχών Natura. Ζώνες προστασίας ξηλώνονται και απομονώνονται περιοχές, όχι για να προστατευτούν οι σημαντικοί οικότοποι και τα είδη που ζουν εκεί, αλλά για να αναπτυχθούν επενδυτικά έργα μέσα σε αυτές. Για ακόμη μια φορά μία κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει τη φύση που είναι ο μοναδικός μας δρόμος για να εξασφαλίζουμε την υγεία και την ευημερία μας.
Η φύση σε χρειάζεται τώρα! Με τη βοήθειά σου ζητάμε από τους Έλληνες βουλευτές την άμεση απόσυρση του άρθρου 219 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή στις 23 Φεβρουαρίου και που:
Κατακερματίζει τις περιοχές προστασίας και απομονώνει τμήματά τους με βάση αόριστα επενδυτικά κριτήρια και όχι την περιβαλλοντική τους σημασία.
Αγνοεί την πρόσφατη καταδικαστική για τη χώρα μας απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους.
Προσπαθεί να παρακάμψει τα αιτήματα της Κομισιόν για εξηγήσεις σχετικά με τη μη εφαρμογή σημαντικών νομικών υποχρεώσεων για την αποτροπή υποβάθμισης των περιοχών Natura.
Υποσκάπτει τις προοπτικές της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη.
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ
Η συμμετοχή σου είναι πολύ σημαντική! Χρειαζόμαστε τη φωνή σου για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα! Τη στιγμή που η πανδημία έχει αναδείξει με τον πλέον δραματικό τρόπο την άρρηκτη σχέση ανάμεσα σε ανθρώπινη υγεία και υγιές φυσικό περιβάλλον, η υποβάθμιση των προστατευόμενων περιοχών είναι το λιγότερο μία λάθος επιλογή!”

Αφήστε μια απάντηση