Τελευταία ημέρα στο σχολείο-Κλείνουν και τα δημοτικά

Τελευταία ημέρα στο σχολείο-Κλείνουν και τα δημοτικά

Καλό καλοκαίρι λένε από σήμερα και οι μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. Μετά από μια μακρά σχολική σεζόν η οποία σημαδεύτηκε από τον κορωνοϊό, τα μαθήματα τηλεδιάσκεψης και την παράταση του έτους, ήρθε η ώρα, τέλη Ιουνίου, πια, οι μαθητές και οι μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να πουν “αντίο”!

Η σχετική υπουργική απόφαση:

“Επίδοση της βαθμολογίας του Γ’ τριμήνου, καθώς
και των Τίτλων Προόδου ή των Τίτλων Σπουδών των μα-
θητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων.

Σύμφωνα με την Υ.Α. Αριθμ. Φ7/ΦΔ/73884/Δ1/23-6-2021/ΦΕΚ266τ.Β.

Α. Η επίδοση της βαθμολογίας του γ’ τριμήνου, καθώς και των τίτλων προόδου ή των τίτλων σπουδών των μαθητών/τριών θα γίνει στους γονείς/κηδεμόνες την ημέρα λήξης των μαθημάτων είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή/τριας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στη σχολική μονάδα την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.

Β. Για τους μαθητές/τριες που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσούν ή στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχει άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί και θα απουσιάζουν δικαιολογημένα από το σχολείο, η βαθμολογία του γ’ τριμήνου καθώς και οι τίτλοι προόδου ή οι τίτλοι σπουδών, θα επιδοθούν στους γονείς/κηδεμόνες είτε μέσω
ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε δια ζώσης κατά την ημέρα λήξης των μαθημάτων, λαμβανομένων εκείνων των εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID -19, όπως ισχύουν.

Η απόφαση έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 266 τ.Β. την 23-6-2021 και υπογράφηκε από την Υφυπουργό κ.Μακρή”.

Αφήστε μια απάντηση