Στη Συρία και το Λίβανο ο Ιερώνυμος-Παραδίδει ανθρωπιστική βοήθεια

Στη Συρία και το Λίβανο ο Ιερώνυμος-Παραδίδει ανθρωπιστική βοήθεια

Στο Λίβανο και τη Συρία πραγματοποιεί συνοδική επίσκεψη, από χθες 21 Μαρτίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, προκειμένου να παραδώσει, την πρώτη από την Ελλάδα, ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τους ισχυρούς δεσμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ελληνικού λαού με την Εκκλησία της Αντιοχείας.

Ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, Εκπρόσωπο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τον Αρχιδιάκονο π. Ιωάννη Μπούτση και λαϊκούς συνεργάτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατέφθασε στη Βηρυτό, όπου τον υποδέχτηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης και μαζί μετέβησαν στη Δαμασκό για την ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα που απηύθυνε η Ιερά Σύνοδος ήταν συγκινητική. Η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από όλες τις Μητροπόλεις και τις ενορίες της Ελλάδας για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023 σε Συρία και Τουρκία, συνολικά, έφτασε τους 65 τόνους τροφίμων, ρουχισμού, ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής.

Πηγή: dogma.gr

Αφήστε μια απάντηση