Σε πλήρη ετοιμότητα η ΕΔΟΜΕ Μεσημερίου

Σε πλήρη ετοιμότητα η ΕΔΟΜΕ Μεσημερίου

“Παρ όλες τις υποχρεώσεις μας, η Ομαδα μας συνεχίζει τις προσπάθειες για τη προστασία της ευρύτερης περιοχής μας από το κίνδυνο πυρκαγιάς, είτε με σταθερούς παρατηρητές είτε με περιπολίες στις γύρω περιοχές. Εφιστουμε τη προσοχή των συμπολιτών μας, αν αντιληφθούν καπνό ή φωτιά παρακαλούμε καλέστε την Πυροσβεστική Υπηρεσια στο 199. Μεγαλη προσοχή από ολους μας!!!”, λέει σε μήνυμά της η ΕΔΟΜΕ Μεσημερίου αφουγκραζόμενη τις κρίσιμες στιγμές που ζει ολη η Ελλάδα με τις πυρκαγιές. Βρίσκεται, λοιπόν, σε εοιμότητα, προκειμένου να αποφύγουμε να δούμε και στην περιοχή μας παρόμοιες εικόνες με αυτές από τη νότια χώρα.

Στο μεταξύ, μετά από πρόσκληση του “Α.Ε.Σ. ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ” προς το ΔΣ της “Ε.Δ.Ο.ΜΕ” και με την υποστήριξη της “Ε.Θ.Ο.Π.Π.Α.Κ.Ε” , του συλλόγου” ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.” Παύλου Μελά, Ευόσμου Κορδελιού Θεσσαλονικης και του” ΙΔΑΦΚ” (Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφων), η ΕΔΟΜΕ Μεσημερίου, διοργάνωσε εκπαίδευση με θεμα:

Βασικές Αρχές πολιτικής προστασίας, Αρχές Αυτοπροστασιας, Βασική Υποστήριξη ζωής και χρήση Εξωτερικού Απινιδωτη. Εκπαιδευτές ήταν οι πιστοποιημένοι από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ) Μακαβος Γιώργος και Μπαχας Ιωάννης, συνεπικουρουμενοι από τον επίσης εκπαιδευτη από τους “Εθελοντές Ελλάδας” Βεη Γεωργιο.

Παρέστησαν και χαιρέτησαν την όλη προσπάθεια ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θερμαϊκού Τροκανας Παναγιώτης και ο Προεδρος Επανομης Καζακης Αντώνιος.

Αφήστε μια απάντηση