Σάββατο στα Νησιά του Σολομώντα και την Παπούα-Νέα Γουϊνέα με τον Φιλέα Φογκ! (ΦΩΤΟ)

Σάββατο στα Νησιά του Σολομώντα και την Παπούα-Νέα Γουϊνέα με τον Φιλέα Φογκ! (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

To ταξίδι στο Νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό ξεκίνησε από το Vanuatu και στην συνέχεια φτάσαμε στα Solomon Islands, που σχηματίζουν το τρίτο μεγαλύτερο αρχιπέλαγος του κόσμου με 992 νησιά, που περιβάλλονται από τουρκουάζ λομνοθάλασσες με πολύχρωμα κοράλλια και εκατοντάδες πολεμικά ναυάγια του WWII.

Ξεκινήσαμε από την πρωτεύουσα Honiara στο μεγαλύτερο νησί Guadalcanal, που υπήρξε την περίοδο 1942-43 θέατρο μερικών από τις πιο δραματικές μάχες του πολέμου, όπως στον πορθμό με το μικρό νησί Savo όπου υπάρχουν στον βυθό 54 κουφάρια συμμαχικών και ιαπωνικών πλοίων και αεροπλάνων, που με τον καιρό μετατράπηκαν σε υφάλους.

Και στην συνέχεια φτάσαμε στην μαγευτική λιμνοθάλασσα Marovo όπου η αίσθηση ότι είσαι μόνος στα πέρατα του κόσμου σε αποζημίωνε με το παραπάνω. Αφού περάσαμε δύο μέρες στον επίγειο αυτόν παράδεισο συνεχίσαμε για το νησί New Georgia, που υπήρξε σημαντική γιαπωνέζικη βάση, ενώ στην λιμνοθάλασσα Vonavona υπάρχει το νησί των νεκροκεφαλών, όπου αμέτρητες νεκροκεφαλές μαρτυρούν το άγριο παρελθόν του κανιβαλισμού.

Ο επόμενος προορισμός μας ήταν η Papua New Guinea ή PNG που για πολλούς παραμένει το τελευταίο σύνορο του κόσμου σε εκτάσεις τόσο απρόσιτες ώστε είναι αδύνατο να φτάσει κανεις παντού. Και μετά την πρωτεύουσα Port Moresby φτάσαμε στο Mount Hagen και στην κοιλάδα Waghi με τα πανέμορφα φυτά και τα χιλιάδες πουλιά, όπου ζουν οι Melpa οι άνθρωποι με τις ξύλινες μάσκες
Και συνεχίσαμε για την ενδοχώρα και την περιοχή του ποταμού Karawari μία περιοχή από τις πιο ανεξερεύνητες του πλανήτη, όπου ο μόνος τρόπος επικοινωνίας είναι το ποτάμι.Και ζήσαμε την εμπειρία ενός αρχέγονου πολιτισμού στα χωριά στις όχθες συμμετέχοντας στην καθημερινή ζωή.

Και αργότερα φτάσαμε στα απάτητα βουνά σε υψόμετρο 2300μ. και στην περιοχή του Tari σε ένα περιβάλλον 13ων ειδών παραδείσειων πουλιών. Εκεί ανακαλύψαμε την φυλή των Huli που η ύπαρξη της έγινε γνωστή μόλις το 1935, Οι Huli βάφουν τα πρόσωπα τους με κόκκινο πηλό και κίτρινες φυτικές χρωστικές ουσίες και την φιλοσοφία της ζωής τους αποτελεί το τρίπτυχο <γη-γουρούνια-σύζυγοι>.
Έτσι γεμάτοι με συγλονιστικές εικόνες έπρεπε να ξαναγυρίσαμε στον <πολιτισμό>..

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680