Πετυχημένη η εθελοντική δράση καθαρισμού στο κάμπινγκ της Επανομής

Πετυχημένη η εθελοντική δράση καθαρισμού στο κάμπινγκ της Επανομής

Πετυχημένη, παρά τις όχι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, ήταν η εθελοντική δράση των Φίλων Φανουρίου για τον καθαρισμό μιας περιοχής μεταξύ του κάμπινγκ της Επανομής και του υδροβιότοπου.

Η ανάρτηση των Φίλων Φανουρίου:

“Είκοσι περίπου εθελοντές που συμμετειχαν σημερα εχουν κάποιο συναισθηματικό δεσμό με την Επανομή, ανεξαρτήτως αν κατάγονται ή οχι από εκεί.
Άνθρωποι με σεβασμό στη φύση, εκτιμώντας την σημασια ενος υδροβιότοπου που προσφέρει ζωή και είναι εκτεθειμένος σε κίνδυνο.
Περα από τα σκουπιδια που μαζεύτηκαν και φυσικα θα χρειαστούν περαιτέρω δράσεις (το μερος είναι τεράστιο),αυτό απο το οποιο πραγματικά κινδυνεύει ο τόπος είναι η βάναυση επισκεψη με τροχοφόρα που διέρχονται εντός του υδροβιότοπου , καταστρεφοντας το φυσικό τοπίο. Πόσο κριμα να μην υπάρχει συνείδηση…
Κρατάω τα καλα της υπόθεσης, καθε φορα προστιθενται μέλη, εθελοντές ολων των ηλικιών,γονείς με μωρά,πόσο συγκινητικό…
Κεντρικο πρόσωπο της δράσης ο Xristos Alexakis απο την Επανομή,που φορτωσε όλο τον ογκο των απορριμματων που μαζέψαμε (80 σακουλες γίγας!) σχεδόν μόνος του, διαθετοντας το οχημα της δουλειάς του και τα εναποθεσε σε σημείο ωστε να τα περισυλλεξει ο δημος.
Guest star ενας μικρούλης βάτραχος και μια χελωνιτσα που ενθουσίασαν μικρους κ μεγαλους καθώς και τα υπέροχα….υπέροχα πουλιά που πετούσαν πανω απο τα κεφάλια μας βγάζοντας υπέροχα τιτιβίσματα, μαλλον χάρηκαν που τους καθαρίσαμε το σπίτι”.

Αφήστε μια απάντηση