Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής-Το μήνυμα του Αντώνη Ζαβέρκου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ+2 ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής-Το μήνυμα του Αντώνη Ζαβέρκου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ+2 ΒΙΝΤΕΟ)

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Επανομής, επ΄ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, βρέθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΣΥΠΠΑΖΑΘ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αντώνη Ζαβέρκο.

Οι άνθρωποι του Συνδέσμου ενημέρωσαν τα παιδιά για την φιλοζωία, απάντησαν σε δεκάδες ερωτήσεις τους και έστειλαν μηνύματα ενσυναίσθησης για τα αδέσποτα τα οποία αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας.

Ειδικά για τον κ. Ζαβέρκο οι στιγμές ήταν συγκινητικές, καθώς το συγκεκριμένο σχολείο είναι αυτό στο οποίο πέρασε τα παιδικά του χρόνια!

Το BestCity.gr, ήταν εκεί…

Στα παιδιά μίλησε και η κτηνίατρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, Χρύσα Μπούρη:

Ανάλογες δράσεις έγινα και σε άλλα σχολεία γεωγραφικής αρμοδιότητας του ΣΥΠΠΑΖΑΘ.

Διαβάστε το μήνυμα του Αντώνη Ζαβέρκου:

“Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων σήμερα (4 Απριλίου) με πάνω από δύο εκατομμύρια αδέσποτα στην χώρα μας. Δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά ημέρα υπενθύμισης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας! Γιατί κάποιοι επιμένουν να αφήνουν το κατοικίδιο τους να γεννά και δεν το στειρώνουν. Γιατί κάποιοι παρατούν με ευκολία το ζώο τους σαν να είναι “σκουπίδι.” Και αυτοί οι κάποιοι είναι πολλοί και βρίσκεται δυστυχώς ανάμεσα μας.

Αν δεν αλλάξουμε μυαλά, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Τα ζώα είναι έμβια όντα και η συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά, η φροντίδα μας για να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, θα έπρεπε να είναι δεδομένα.

Στη χώρα μας, δυστυχώς, δεν είναι λίγα τα φαινόμενα κακοποίησης των ζώων. Τόσο η εγκατάλειψη όσο και η έμπρακτη βία (τραυματισμοί, βασανιστήρια, θανατώσεις) καταδεικνύουν ζήτημα έλλειψης πολιτισμού και οφείλουν να θεωρούνται εγκληματικές πράξεις.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων για τρεις λόγους:

Χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Είναι ευκολομνημόνευτη ημερομηνία (4/4).

Δεν υπάρχει κάποια άλλη άξια λόγου εορτή την ημέρα αυτή”.