Οσοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι χρωστούν στους Δήμους τους εκπίπτουν από το αξίωμά τους

Οσοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι χρωστούν στους Δήμους τους εκπίπτουν από το αξίωμά τους

Οσοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι χρωστούν στους Δήμους τους εκπίπτουν από το αξίωμά τους. Η έκπτωση θα επέρχεται πριν από την ορκωμοσία…

Ηδη η αρχή έγινε σε δύο Δήμους της δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του e-ptolemeos.gr:

“Eίναι πλέον οριστικό και αντικαθίστανται οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμυνταίου και Βελβεντού, που είχαν οφειλές προς τους δήμους τους, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας που υπογράφηκε σήμερα το πρωί και αναμένεται να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Πρόκειται για οκτώ (8) δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Αμυνταίου και για δύο (2) στο δήμο Βελβεντού, που εξέπεσαν του αξιώματος τους και δεν θα κληθούν στις ορκωμοσίες που θα γίνουν και επίσης θα αντικατασταθούν από τους επιλαχόντες.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, που εξετάζονται για το αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα με κόλλημα ή μη, για αντίστοιχους λόγους, με οφειλές δημοτικών συμβούλων”.

Ανάλογες περιπτώσεις θα υπάρξουν και αλλού… Για ποιους άραγε χτυπά η κουδούνα; Μήπως, ήδη, θα έπρεπε να είχαν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες;