“Νέα Πορεία”: “Παρατημένος στην τύχη του ο “Δημαράκειος” παιδικός σταθμός της Ν. Μηχανιώνας”

“Νέα Πορεία”: “Παρατημένος στην τύχη του ο “Δημαράκειος” παιδικός σταθμός της Ν. Μηχανιώνας”

Ανακοίνωση για την πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δημοτικός παιδικός σταθμός, “Δημαράκειος”, στη Μηχανιώνα, εξέδωσε η παράταξη ‘Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαυρομάτη.

Αναλυτικά:

“Θλίψη και οργή προκαλεί η εικόνα που παρουσιάζει ο «Δημαράκειος» δημοτικός παιδικός σταθμός της Ν. Μηχανιώνας που εδώ και δύο χρόνια είναι παρατημένος κυριολεκτικά στην τύχη του.

Μία σχολική εγκατάσταση, πραγματικό στολίδι, σήμερα βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας, η οποία ανάμεσα στις φωτογραφίες που σηκώνουν οι διοικούντες, με τόσο ζέση στα social media, ξεχνούν να ανεβάσουν και κάτι από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό. Γιατί άραγε;

Αλλά τι να δείξουν; Την μούχλα που υπάρχει στους τοίχους; Τα σκουριασμένα κάγκελα; Τους σπασμένους σωλήνες ή μήπως τους φουσκωμένους από την υγρασία σοβάδες;

Πονάει η ψυχή των γονιών που πηγαίνουν τα παιδιά τους εκεί (κάθε χρόνο λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο), σε αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία , αλλά και των εκπαιδευτικών που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, κάτω απ΄ αυτές τις αντίξοές συνθήκες, ώστε να στέκεται “όρθια” η σχολική μονάδα.

Οι δικές τους δυνάμεις όμως δεν επαρκούν. Χρειάζεται ισχυρή παρέμβαση από τον Δήμο ο οποίος όμως δεν θέλει να ξέρει, αλλά ούτε και να μάθει για τον «Δημαράκειο».

Επί της ουσίας, δεν δίνει δεκάρα για τους γονείς και τα παιδιά του τόπου μας.

Ο σεβασμός της διοίκησης στα παιδιά μας, στο αύριο αυτού του τόπου, αποτυπώνεται ανάγλυφα στον «Δημαράκειο» ο οποίος καθημερινά απαξιώνεται ακόμα περισσότερο…”

Αφήστε μια απάντηση