Με τον “Φιλέα Φογκ” στην Αφρική: Μποτσουάνα, Ναμπίμπια, Ζιμπάμπουε (ΦΩΤΟ)

Με τον “Φιλέα Φογκ” στην Αφρική: Μποτσουάνα, Ναμπίμπια, Ζιμπάμπουε (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Στην Μποτσουάνα μία από τις πιο ευημερούσες χώρες της Αφρικής φτάσαμε από την Ναμίμπια και κατευνθήκαμε στο δέλτα του ποταμού Okavango, που πηγάζει από την Αγκόλα και μετά από 1300 χιλ. πλατειάζει απλώνοντας τα νερά του και γίνεται πιο ρηχός στην άμμο της ερήμου Καλαχάρι.

Και δημιουργείται έτσι σε μία έκταση 15,000 τετ. χιλ, το μοναδικό εσωτερικό δέλτα του κόσμου με αμέτρητες λίμνες γεμάτες νούφαρα, ρηχά κανάλια και νησάκια.προσφέροντας άφθονο νερό σε χιλιάδες πουλιά και ολόκληρα κοπάδια από άγρια ζώα.Και κάνοντας βόλτα με mokoro (πιρόγες) αλλά και σαφάρι με τα πόδιά απολαύσαμε την φύση και την ονειρική δύση στον αφρικάνικο ορίζοντα σε ένα περοβάλλον γεμάτο χρώματα και ήχους.

Και στη συνέχεια στην Ζιμπάμπουε και στους καταρράκτες Victoria όπου ο ποταμός Ζαμβέζης που στο σημείο εκείνο έχει πλάτος 1,7 χιλ. πέφτει με τρομερό θόρυβο από ύψος 107 μ. σε μία σειρά από βασάλτινα φαράγγια δημιουργώντας μία ατελείωτη ψιλή βροχή και διαδοχικά ουράνια τόξα. Και αυτό το θέαμα αντίκρυσε ο Livingstone που έφτασε εδώ το 1856 και έγραψε πως <τέτοια θαυμάσια θεάματα πρέπει να ατικρύζουν οι άγγελοι όταν πετάνε>.

Συνεχίσαμε για το πάρκο Hwange ένα από τα πλουσιότερα πάρκα σε άγρια ζώα με 500 περίπου χιλ. διαδρομών για σαφάρι, όπου τα δωμάτια ήταν γραφικά πάνω σε δέντρα.

και στη συνέχεια φτάσαμε στο πάρκο Matusadona στις όχθες της τεχνιτης λίμνης Kariba.όπου κάναμε και μία βόλυα με βάρκα ανάμεσα σε κροκοδείλους

Και το ταξίδι συνεχίστηκε αφήνοντας την άγρια <πραγματική Αφρική> για την πιο δραματική πόλη της Νότιας Αφρικής το Johannesburg. .

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680