Με τις ιώσεις να «θερίζουν» και τον κορωνοϊό να «καλπάζει» ανοίγουν σήμερα τα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τις ιώσεις να «θερίζουν» και τον κορωνοϊό να «καλπάζει» ανοίγουν σήμερα τα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία, με την γρίπη και τον κορωνοϊό να είναι σε έξαρση.

Παρά τις εισηγήσεις των ειδικών να παραταθεί το άνοιγμα των σχολείων λόγω της γρίπης και του κορωνοϊού, οι μαθητές θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματά τους σήμερα.

Η μάσκα είναι προαιρετική, ωστόσο καλό θα είναι οι μαθητές να τη χρησιμοποιούν κατά τις επαφές τους με τους συμμαθητές τους, επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι λοιμωξιολόγοι και όλοι οι γιατροί.

Αναφορικά με τις απουσίες, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας δεν προσμετρώνται οι απουσίες οι οποίες αφορούν στην γρίπη (H1N1), όπως επίσης και για τον κορωνοϊό. Αφορά στις δικαιολογημένες απουσίες για 5 μέρες για κάθε φορά το παιδί που θα νοσήσει. Το παιδί που θα νοσήσει δύο φορές το 5ημερο μετράει για 2 φορές.

Όσον αφορά στα νοσοκομεία, συγκεκριμένα στα Παίδων, το 50% των κλινών ΜΕΘ είναι κατειλημμένο από παιδιά που νοσούν με γρίπη ή κορωνοϊό.

Ο πνευμονολόγος κ. Τζανάκης εκτίμησε πως κάθε βδομάδα μέχρι τον Φεβρουάριο, 300.000 άτομα θα νοσούν είτε από γρίπη, covid ή RSV.

Επισημαίνεται πως ο κ. Καπραβέλος ζήτησε παράταση της αργίας των Χριστουγέννων τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από το υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως τα παιδιά που αισθάνονται αδιαθεσία, έχουν συμπτώματα, πυρετό ή δέκατα να μην πηγαίνουν στο σχολείο και να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους.

Δείτε το πρωινό ρεπορτάζ από το MEGA:

Αφήστε μια απάντηση