Με μεγάλη επιτυχία το “Voltάρω 6”! Εξαιρετική η διοργάνωση από τον Κώστα Γιουτίκα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη επιτυχία το “Voltάρω 6”! Εξαιρετική η διοργάνωση από τον Κώστα Γιουτίκα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε για 6η συνεχόμενη χρονιά η “πράσινη” γιορτή της ηλεκτροκίνησης “Voltάρω 6” στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη δράση ευαισθητοποίησης για την ηλεκτροκίνηση στη Βόρεια Ελλάδα που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Γιουτίκα.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση – θεσμό, που δημιούργησε και διοργανώνει επί έξι συνεχόμενα χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο «Voltάρω 6» συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, οι Βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας και Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργατζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Καινοτομίας Νίκος Τζόλλας και εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών και Αρχών της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος στην ψυχή της διοργάνωσης, Κώστα Γιουτίκα: «Είναι πολύ σημαντική όσο και σπουδαία μέρα καθώς πριν λίγο υπογράψαμε το Σύμφωνο Συνεργασίας με το Κέντρο Καινοτομίας για την Αστική Κινητικότητα που θα βοηθήσει και θα στηρίξει τους 38 δήμους της Περιφέρειας μας τόσο στην δικτύωση στην οποία χρειάζονται αλλά κυρίως εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για να ενοποιήσουν τις δράσεις τους για την αστική κινητικότητα. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν αγκαλιάσει αυτή τη μεγάλη πράσινη γιορτή που είναι αφιερωμένη στην ηλεκτροκίνηση, την καινοτομία και την τεχνολογία και φυσικά είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί έχουμε καταφέρει τον μεγάλο στόχο που θέσαμε ως διοίκηση της περιφέρειας πριν από οχτώ χρόνια. Ο στόχος ήταν οι συνέργειες και οι συνεργασίες. Μετά από οχτώ χρόνια τα αποτελέσματα είναι ορατά, υπάρχει ένα πολύ υγιές οικοσύστημα με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με τα ινστιτούτα, με τα εργαστήρια, με όλους τους φορείς της πόλης, με το επιχειρείν και είναι όλοι εδώ σήμερα στο Voltάρω, για να παρουσιάσουν ό,τι πιο καινοτόμο υπάρχει σε θέματα κινητικότητα, σε θέματα τεχνολογίας» είπε ο κ. Γιουτίκας.

Δείτε τη δήλωσή του:

Αφήστε μια απάντηση