Καρύδας: “Να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι μαθητές”

Καρύδας: “Να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι μαθητές”

Με επιστολή που ανήρτησε, ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μηχανιώνας, Φάνης Καρύδας, επιβεβαιώνει 5 κρούσματα κορωνοϊού στο σχολείο του, όμως καλεί τους μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία από τη Δευτέρα (πολλοί γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους τις τελευταίες ημερες), καθώς όπως τονίζει έγιναν όλες οι απαραίτητες κινήσεις και απολυμάνσεις, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Αναλυτικά η επιστολή του:

“2ο Δημοτικό σχολείο Νέας Μηχανιώνας Μηχανιώνα 19-2-2021
Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η
Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνω για τα εξής:
Στο σχολείο μας μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί 5 συνολικά διαπιστωμένα κρούσματα του ιού covid. Από αυτά παρουσιάστηκαν 2 σε εκπαιδευτικούς και 3 σε μαθητές. Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές που διαγνώστηκαν θετικοί στον covid βρίσκονται σε καραντίνα, μαζί με τις στενές επαφές τους και απέχουν από τις δραστηριότητες του σχολείου από την προηγούμενη Παρασκευή 12-2-2021 μετά το πέρας των μαθημάτων.
Μέχρι την Δευτέρα 22-2-2021 θα έχουν περάσει 9 ολόκληρες ημέρες από την τελευταία επαφή των κρουσμάτων με τους μαθητές του σχολείου μας και θα διανύουμε την 10η πλέον ημέρα. Θεωρώ λογικό λοιπόν ότι η όποια ανησυχία για εξάπλωση του ιού στο σχολείο μας θα πρέπει να σταματήσει, αφού δεν υπάρχουν διαπιστωμένες πηγές διασποράς στο σχολικό περιβάλλον πλέον.
Το να κλείσει ένα τμήμα του σχολείου ή και ολόκληρο το σχολείο δεν εξαρτάται από τον Διευθυντή του σχολείου και φυσικά δεν εξαρτάται από τις πιέσεις που ασκούνται στον Δήμο ή από τον Δήμο. Η αρμοδιότητα ανήκει στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης που προΐσταται του σχολείου, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Υγείας, όπου αποστέλλονται τα στοιχεία από τον Διευθυντή του σχολείου. Ο Δήμος δεν μπορεί να αναστείλει την λειτουργία σχολείου λόγω covid.
Στο δικό μας σχολείο όλες οι μολύνσεις που διαπιστώθηκαν έγιναν εκτός χρονικού πλαισίου, που προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για το κλείσιμο τμήματος ή και ολόκληρης σχολικής μονάδας. Έτσι παρά τις πιέσεις από τον Διευθυντή του σχολείου για την αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή και ολόκληρου του σχολείου αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί οι μολύνσεις δεν συνάδουν με το προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο και δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να παρθεί τέτοια απόφαση.
Επί πλέον σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο σε όλο αυτό το διάστημα έλαβε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, με αυστηρή χρήση της μάσκας, την συστηματική απολύμανση των χεριών, των τουαλετών και όλων των επιφανειών με τις οποίες έρχονται σε επαφή μαθητές και εκπαιδευτικοί. Οι δύο καθαρίστριες του σχολείου απολυμαίνουν συστηματικά πολλές φορές την ημέρα, όλες τις επιφάνειες του σχολείου με τις οποίες έρχονται σε επαφή οι μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Επίσης έχουν διενεργηθεί στο διάστημα που μας πέρασε δύο πλήρης απολυμάνσεις από εξειδικευμένη εταιρεία απολυμάνσεων με εγκεκριμένα σκευάσματα του ΕΟΦ. Σήμερα Παρασκευή 19-2-2021 θα διενεργηθεί ακόμη μία επί πλέον τρίτη απολύμανση ώστε το σχολείο να είναι πλήρως απολυμασμένο και να δεχθεί όλους τους μαθητές του με ασφάλεια την Δευτέρα που μας έρχεται.
Συζητώντας με γιατρούς στο ΚΥΓ Μηχανιώνας αλλά και με εξειδικευμένους επιστήμονες, μας έχουν βεβαιώσει ότι ο κίνδυνος διασποράς στην σχολική μονάδα έχει εκλείψει πλέον.
Παρακαλούμε λοιπόν να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι μαθητές στο ασφαλές πλέον περιβάλλον του σχολείου.
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του σχολείου
Θεοφάνης Καρύδας”

Αφήστε μια απάντηση