Και Γερμανοί για το Thess Intec

Και Γερμανοί για το Thess Intec

Μετά το ισραηλινό επιχειρηματικό fund που μπήκε στο Thess Intec και προχωρά σε μια πολύ μεγάλη επένδυση, άλλη μία επιχειρηματική συμμαχία έρχεται στο Τεχνολογικό Πάρκο να βάλει χρήματα, ενισχύοντας το όλο πρότζεκτ.

Πρόκειται για μια εταιρία από την Γερμανία η οποία έχει συμφωνήσει σε όλα με τους ανθρώπους του Thess Intec και θα αποτελέσει ένα ακόμη “γρανάζι” σε αυτό το έργο τεραστίων διαστάσεων εγχείρημα που θα αλλάξει την περιοχή μας!

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης στην Θεσσαλονίκη του προέδρου της και του ΚΙΤ και του Helmholtz – Ένωσης των 18 ερευνητικών κέντρων της Γερμανίας, Pr. Dr. Otmar D. Wiestler.

Κατά την υπογραφή της συνεργασίας αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνεργασία μεταξύ των Οικοσυστημάτων Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης και της Γερμανίας η οποία φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ενεργό ανάπτυξη Thess INTEC.

Σημειώνεται ότι η Helmholtz έχει 45.000 εργαζόμενους και διαχειρίζεται ερευνητικά κονδύλια της τάξεως των 5 δις. ευρώ.

Τα κέντρα της Helmholtz σχεδιάζουν και διατηρούν πολυάριθμες ισχυρές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, όπως το πιο ισχυρό λέιζερ ακτίνων Χ στον κόσμο ή υπερυπολογιστές κορυφαίας διεθνούς κατηγορίας. Δορυφόροι, αεροσκάφη και ερευνητικά πλοία συλλέγουν σημαντικά δεδομένα για λογαριασμό του Helmholtz που είναι είναι ένας από τους κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς, λειτουργώντας με διεθνή πρότυπα.

Ολα στο Thess Intec κινούνται βάση προγραμματισμού και τέτοιου είδους νέα μόνο ευχάριστα είναι για το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς.