Κάμπινγκ Αγίας Τριάδας: Σχεδιάζοντας το μέλλον του Δήμου Θερμαϊκού

Κάμπινγκ Αγίας Τριάδας: Σχεδιάζοντας το μέλλον του Δήμου Θερμαϊκού

Δημοσιεύθηκε η στρατηγική Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του κάμπινγκ και ξεκινά η διαβούλευση για τις τελικές παρατηρήσεις μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2023.

Θα ακολουθήσει η προκήρυξη για την εύρεση επενδυτή για την αξιοποίηση του χώρου.
Η συνολική του έκταση αγγίζει τα 123 στρέμματα Προτείνονται τα εξής : 1)Δημιουργία Ξενοδοχείου και μπανγκαλοους κατά μήκος της παραλίας σε έκταση 60 στρεμματων.

Τους τρεις χώρους θα χωρίζει ζώνη πρασίνου

2) Δημιουργία κοινόχρηστου χώρου πρασίνου 40 στρεμ. μεταξύ της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας και του Ξενοδοχείου.
Στο χώρο προβλέπεται να κατασκευαστεί το Αρχιγενειο Λύκειο Νέων Επιβατών με κλειστό γυμναστήριο και Δημοτικό Σχολείο.
3) Δημιουργία κοινόχρηστου χώρου πλάτους 30 Μ κατά μήκος της θάλασσας με σκοπό την ολοκλήρωση του παραλιακού πεζόδρομου με δρόμο ήπιας κυκλοφοριας
4) Ζώνη πρασίνου.
Μεταξύ της επαρχιακής οδού και των πρανών

Ο χώρος έχει χαρακτηριστεί τελεσίδικα με απόφαση του Δασαρχείου του έτους 2002 σε δασική έκταση ώστε να διατηρηθεί το δασύλλιο κατά μήκος των πρανών.

Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με την μετατροπή του κάμπινγκ σε ξενοδοχείο, οι χώροι πρασίνου όμως που δημιουργούνται, ο χώρος που δίνεται στο Δήμο για δημιουργία σχολείων και η ζώνη πεζόδρομου που νομοθετείται για συνέχιση του πεζόδρομου καθιστά την πρόταση ελκυστική.
Αν δε το κάμπινγκ της Επανωμής, που ο Δήμος προσπαθεί να αποκτήσει, διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του, τότε θα έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης αξιοποιώντας και το κάμπινγκ του κτήματος Καραγκιόζη στη Μηχανιώνα στα πλαίσια μιας ισόρροπης και δικαιας ανάπτυξης όλου του Δήμου!!!

* Η ανάλυση είναι του κ. Βασίλη Αθανασιάδη

Αφήστε μια απάντηση