“Η νέα διοίκηση “λεηλατεί” τον Δήμο μας”

“Η νέα διοίκηση “λεηλατεί” τον Δήμο μας”

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας, με στοιχεία, κάνει λόγο για “λεηλασία” του Δήμου Θερμαϊκού από τη διοίκηση Τσαμασλή, εξέδωσε η “Νέα Πορεία” του Γιαννη Μαυρομάτη.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου:

“Ο διαγωνισμός αποκομιδής π/υ 7.500.000€ ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή ενός και μόνο ενδιαφερόμενου(γιατί άραγε;) και δόθηκε το ανήκουστο ελάχιστο ποσοστό έκπτωσης 1,5%.

Όσο κι αν η δ/ση του δήμου “σφυρίζει” αδιάφορα υπάρχουν αδιάψευστα τεκμήρια και παραδοχές που την ενοχοποιούν.

Παραδοχή 1η

Η ίδια εταιρεία πριν περίπου 2,5 χρόνια πρόσφερε στον διαγωνισμό αποκομιδής που η διοίκηση μας προκήρυξε, για 2 έτη (από 1/5/ 2019 έως 1/4/ 2021) ποσοστό έκπτωσης 22,5% και μάλιστα σε π/υ μικρότερο δηλαδή 2.454.160€.

Εξαιτίας της έκπτωσης ο Δήμος μας επωφελήθηκε το ποσόν των 700.000€.

Σήμερα ο Δήμος μας από την μηδενική έκπτωση μετρά απώλειες εκατομμυρίων ευρώ.

Παραδοχή 2η

Ο Δήμος μας απέκτησε τον Απρίλιο του 2019, 5 νέα απορριμματοφόρα που μπορούν τουλάχιστον να απομειώσουν το έργο του ιδιώτη σε μεγάλο βαθμό.

Σήμερα εκτός από τον παλιό στόλο απορριμματοφόρων που μένει ανενεργός και 2 από τα νεα οχήματα δεν χρησιμοποιούνται προσφέροντας περισσότερο έργο στον ιδιώτη και κάνοντας φτωχότερο το ταμείο του δήμου μας.

Παραδοχή 3η

Τον Σεπτέμβριο 2019 προσλήφθηκαν στον Δήμο μας 32 υπάλληλοι καθαριότητας (οδηγοί, εργάτες).

Τόσο η παρουσία υπαλλήλων όσο και τα 5 νέα οχήματα δεν “συγκίνησαν” την διοίκηση ώστε να μειώσει το έργο του εργολάβου, άρα και το κόστος, παρά ότι το είχαμε προβλέψει στην σύμβαση.

Παραδοχή 4η

Σε όμορο δήμο με τον δικό μας ο τόνος αποκομιδής κοστίζει 50% λιγότερο από τον δικό μας δηλ. 35,8€/τόνος έναντι 78€/τόνος

Παραδοχή 5η

Το ΥΠΕΣΣ προμηθεύει όλους τους δήμους της χώρας μέσω επιχορήγησης 600.000€/δήμο, την αγορά τεσσάρων απορριμματοφόρων.

Το γεγονός κάνει τον Δήμο μας αυτόνομο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινής αποκομιδής.

Η διοίκηση όμως “κλείνει μάτια και αυτιά” και προχωρά σε νεα σύμβαση 7.500.000€ και αυξάνει τον αριθμό των φορτηγών του εργολάβου και φυσικά το κόστος για τον Δήμο μας.

Με όλες αυτές τις αυταπόδεικτες παραδοχές η δ/ση του δήμου έπρεπε να ακυρώσει τον φαραωνικό διαγωνισμό και να δείξει τον ανάλογο σεβασμό στα χρήματα των πολιτών.

Αντ’αυτού αποδεικνύει με τις πράξεις της ότι ενώ βρήκε έναν Δήμο νοικοκυρεμένο οικονομικά, τον “λεηλατεί” με τον πιο βάναυσο τρόπο βλέποντας τον ως λάφυρο καταστρατηγώντας κάθε έννοια “δικαίου προς τους πολίτες του”.

Αφήστε μια απάντηση