Η επόμενη μέρα και η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επόμενη μέρα και η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μεγάλος νικητής στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του κόμματος.

Το μεγάλο ζήτημα της επόμενης ημέρας είναι η ενότητα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κορυφαία στελέχη να υπογραμμίζουν ότι αυτή είναι δεδομένη.

«Η ενότητα του ΣΥΑΡΙΖΑ είναι δεδομένη»

«Να κρατήσουμε τη μαζική συμμετοχή δύο Κυριακές, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών και μπαίνει σε μια φάση ανάκαμψης», είπε, μιλώντας στο MEGA, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία ήταν στο «στρατόπεδο» της Έφης Αχτσιόγλου.

«Θέλω να συγχαρώ τον Στέφανο Κασσελάκη για την χθεσινή του νίκη. Από την άλλη, είδατε και ότι η Έφη Αχτσιόγλου εκφράστηκε με έναν καθαρό και ενωτικό τρόπο. Σήμερα είμαστε σε μια επόμενη ημέρα και από εδώ και πέρα η μάχη μας είναι να είμαστε μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση».

Η ίδια τόνισε πως:

«Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη επειδή είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα, υπάρχει σαφώς η πολύτιμη παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα που άνοιξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι σε αυτήν την γραμμή θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα.

»Θεωρώ ότι η ενότητα έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, θα υπάρξει Συνέδριο, θα μπορέσουμε εκεί να επικαιροποιήσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις, όμως το κυρίως θέμα είναι ότι το μήνυμα των 150.000 μελών μας και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ και από εκεί και πέρα μια προοδευτική προοπτική διακυβέρνησης την επόμενη ημέρα».

Όπως είπε η κα Ξενογιαννακοπούλου:

«Πιστεύω ότι θα υπάρξουν διαδικασίες όπου συλλογικά θα μπορέσουμε να βρούμε και αυτήν τη νέα πολιτική σύνθεση που θα είναι προωθητική».

Για τον Σωκράτη Φάμελλο είπε:

«Έχω μεγάλη εκτίμηση στον Σωκράτη Φάμελλο και απέδειξε ότι σε ένα δύσκολο 3μηνο μετά από μια διπλή ήττα και ενώ ήταν σε εξέλιξη μια προεκλογική διαδικασία, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρών και πολύ δυναμικός στη Βουλή και στην κοινωνία».

Αφήστε μια απάντηση