“Η διοίκηση του Δήμου μας υποβαθμίζει το σχολικό περιβάλλον των νηπίων”

“Η διοίκηση του Δήμου μας υποβαθμίζει το σχολικό περιβάλλον των νηπίων”

Ανακοίνωση εξέδωσε η “Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαυρομάτη, αναφορικά με το θέμα του 1ου Νηπιαγωγείου Περαίας το οποίο η διοίκηση του Δήμου μας επιθυμεί να συγχωνεύσει, ώστε να αδειάσει το κτίριο που το φιλοξενεί σήμερα.

Αναλυτικά:

“Μόνο θλίψη προκαλεί ο πρόχειρος τρόπος αντιμετώπισης που τυγχάνουν πολύ σοβαρά και ευαίσθητα ζητήματα από τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού. Ειδικά όταν τα ζητήματα αυτά αφορούν παιδιά και μάλιστα παιδιά προσχολικής ηλικίας, τότε το θέμα σοβαρεύει ακόμα περισσότερο, οδηγώντας ξανά στο συμπέρασμα πως οι διοικούντες στερούνται απόλυτα ευαισθησίας, προκειμένου να πετύχουν τις όποιες επιδιώξεις τους.

Τρανταχτό παράδειγμα αντικοινωνικής και αντιεκπαιδευτικής συμπεριφοράς εκ μέρους τους, αποτελεί η απόφασή τους να μεταφέρουν και να συγχωνεύσουν το 1ο με το 3ο – 4ο Νηπιαγωγείο της Περαίας, προκειμένου να αδειάσει το κτίριο που φιλοξενεί τα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου, ώστε να του δώσουν άλλη χρήση.

Ποια χρήση, αλήθεια, μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια μεταφορά, δημιουργώντας «ασφυξία» σε αυτά τα παιδιά τα οποία θα υποχρεωθούν να παστωθούν ως… σαρδέλες, όλα μαζί, στο κτίριο του 3ου – 4ου Νηπιαγωγείου; Αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα που δημιουργείται; Η συνεχώς αναπτυσσόμενη Περαία έχει ανάγκη από νέες αίθουσες και όχι από συγχωνεύσεις.

Τα σχολεία που παραδώσαμε (9ο Νηπιαγωγείο, 5ο Δημοτικό Περαίας) παραμένουν ανενεργά ενώ εδώ και 18 μήνες έπρεπε να φιλοξενούν μαθητές.

Αυτή είναι η εκπαιδευτική σας πολιτική; Έτσι αντιλαμβάνεστε κ. Τσαμασλή τις ανάγκες των παιδιών μας; Δεν σας συγκινούν ούτε οι επανειλημμένες εκκλήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου και όχι μόνο;

Η παράταξή μας στέκεται δίπλα στον αγώνα των γονέων και κηδεμόνων που επιθυμούν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα παιδιά τους, για τα παιδιά του τόπου μας που είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε στην ζωή!

Έχουμε αποδείξει, ως Διοίκηση, πως αντιλαμβανόμαστε τέτοιου είδους ζητήματα και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου αυτή η άδικη απόφαση να μην εφαρμοστεί”.

Αφήστε μια απάντηση