“Η Διοίκηση του Δήμου μας γυρίζει την πλάτη στους επαγγελματίες του τόπου μας”

“Η Διοίκηση του Δήμου μας γυρίζει την πλάτη στους επαγγελματίες του τόπου μας”

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεση και αγανάκτησή της εξέδωσε η “Νέα Πορεια” του Γιάννη Μαυρομάτη, αναφορικά με την άρνηση της Διοίκησης Τσαμασλή να συναινέσει στο αίτημα των επαγγελματιών της περιοχής περί απαλλαγής τους για φέτος από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων. Ενα αίτημα λογικό το οποίο όμως οι διοικούντες αρνούνται να δουν.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Αλαζονεία, αναλγησία, έλλειψη ανθρωπιάς.

Λέξεις και φράσεις που αποτυπώνουν ανάγλυφα το σκληρό πρόσωπο της σημερινής Διοίκησης του Δήμου μας η οποία, για μία ακόμη φορά, γυρίζει την πλάτη στους βιοπαλαιστές της καθημερινότητας, στους συνδημότες μας, στους επαγγελματίες της εστίασης, που πλήττονται συνεχώς τον τελευταίο έναν και πλέον χρόνο.

Η άρνηση της διοίκησης να συναινέσει στο δίκαιο αίτημα του Συνδέσμου/Συλλόγων Επαγγελματιών του Δήμου Θερμαϊκού για απαλλαγή από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για τους 7 μήνες του 2021 (Καθώς για την διάρκεια από 1/1/21 έως 31/5/21 υπάρχει ήδη απαλλαγή από το υπουργείο εσωτερικών), μέχρι τα τέλη της χρονιάς, είναι πέρα από κάθε λογική.

Προσπαθήσαμε με πνεύμα συναινετικό και λόγο συνεννόησης να τους πείσουμε να «αρνηθούν» ένα ποσό περί των 28.000€ (αυτό είναι όλο κι όλο το τίμημα για τους επόμενους μήνες του 2021) από τους επαγγελματίες της εστίασης, ώστε να εκφράσουμε τόσο την ηθική μας υποστήριξη σε αυτούς τους ανθρώπους όσο και μια ανάσα στο καινούριο ξεκίνημα που κάνουν σε λίγες ημέρες, ανοίγοντας τα μαγαζιά τους. Είναι κάτι που έχουν ήδη πράξει πολλοί Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους επαγγελματίες του χώρου.

Κι όμως, εισπράξαμε ένα τεράστιο «ΟΧΙ»! Η σημερινή Διοίκηση θέλει να προσθέσει και αυτό το ποσό των 28.000€ στις 650.000€ που ήδη έχει εισπράξει από την Πολιτεία, ως επιχορήγηση για την περίοδο της πανδημίας!

Όλα στο ταμείο, τίποτα στους δημότες!

ΟΧΙ σε ένα πέρα για πέρα δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών του τόπου μας.
ΟΧΙ στην επιχειρηματικότητα, τώρα που ετοιμάζεται να επανεκκινήσει.
ΟΧΙ στην ανθρωπιά.

Αλήθεια πως θα κοιτάξετε τους επαγγελματίες μας στα μάτια; Για μία ακόμα φορά αποδεικνύετε πως είστε εκτός κοινωνικής και επαγγελματικής πραγματικότητας. Οφείλετε μια εξήγηση στους Επαγγελματίες του Δήμου Θερμαϊκού.
Θα τους πείτε κάτι;”.

Αφήστε μια απάντηση