Η ασυνήθιστη χειμωνιάτικη καλοκαιρία παρατείνεται και στην πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου

Η ασυνήθιστη χειμωνιάτικη καλοκαιρία παρατείνεται και στην πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου

Η πρώτη πρόβλεψη της νέας χρονιάς από τον Μιχάλη Σιούτα: “Διανύουμε μία από τις πιο παρατεταμένες περιόδους χειμωνιάτικης καλοκαιρίας των τελευταίων δεκαετιών”, λέει ο συντοπίτης μας μετεωρoλόγος.

Διαβάστε την πρόβλεψή του:

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Λιακάδες σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση η βόρεια Κρήτη τη Δευτέρα με συννεφιά και λίγες βροχές. Τοπικές ομίχλες αναμένονται τη νύχτα και το πρωί.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς 3-4, τοπικά στα νότια πελάγη έως 5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από -4 έως 16, στη δυτική και νότια χώρα από 5 έως 17-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη λιακάδα, τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι ασθενείς 2-3 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ

Λιακάδες σ’ όλη τη χώρα με πρόσκαιρη συννεφιά και τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, στα βόρεια και κεντρικά θα κυμανθεί από -5 έως 13-15 και στη δυτική και νότια χώρα από 5 έως 16-18 βαθμούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ)

Καλός καιρός με λιακάδες σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση το Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο με πρόσκαιρη συννεφιά και πιθανές λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν Νοτιάδες, στα πελάγη 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, στα βόρεια και κεντρικά θα κυμανθεί από -5 έως 13-15 και στη δυτική και νότια χώρα από 5 έως 16-18 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Λιακάδες στα ηπειρωτικά, τοπική συννεφιά με πιθανές βροχές στο Ιόνιο και το νότιο και ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι Νοτιάδες 3-5 στα πελάγη έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ’ αλλάξει, στα βόρεια και κεντρικά θα κυμανθεί από -3 έως 13-15 και στη δυτική και νότια χώρα από 5 έως 16-18 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση