Η αιτία της φθοράς του δέρματος (BINTEO)

Η αιτία της φθοράς του δέρματος (BINTEO)

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Γιατζόγλου και η Μαρία Καρδάση, δερματόλογος – αφροδισιολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τα αίτια που προκαλούν φθορά στο δέρμα.

Η Κατερίνα Γιατζόγλου ήταν καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη και μίλησαν για τη φθορά που υφίσταται το δέρμα με το πέρασμα του χρόνου.

Η δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά « η διατήρηση της νεότητας είναι τέχνη» και συνέχισε ότι δεν γίνεται να την αποκτήσεις ξαφνικά θέλει πρόληψη.

Μιλώντας με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη η Κατερίνα Γιατζόγλου τόνισε την σημασία χρήσης αντιηλιακού και μάλιστα ανέφερε ότι ξεκίνησε την συστηματική χρήση του όταν ακόμα δεν υπήρχε στην Ελλάδα και το προμηθευόταν από τη Γαλλία.

Η Μαρία Καρδάση, δερματολόγος – αφροδισιολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης ανέφερε ότι η κατ’ εξοχήν αιτία φθοράς είναι η ζάχαρη.

Τα όπλα της επιστήμης για τις ρυτίδες δεν κάνουν πάντα θαύματα

Η δερματολόγος εξήγησε ότι οι μικρές επεμβάσεις για την βελτίωση της όψης του δέρματος από μόνες τους δεν είναι επαρκείς, αλλά χρειάζεται συνδυασμός διατροφής και άσκησης, αλλιώς φαίνεται περίεργος.

Η γλυκοζυλίωση είναι ο εχθρός της αντιγήρανσης

Η Μαρία Καρδάση επεξήγησε ότι γλυκοζυλίωση είναι όταν περισσεύει η γλυκόζη στο αίμα.

Αυτή η περίσσεια ποσότητα γλυκόζης πάει στο κολλαγόνο, στα λίπη, στο DNA και τα «καραμελώνει».

Οι πρωτεϊνικές δίαιτες και η αντιγήρανση
Σε κάθε γεύμα, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση και την ανδρόπαυση, η πρωτεΐνη πρέπει να είναι το μεγαλύτερο κομμάτι στο πιάτο.

Η δερματολόγος πρότεινε την κατανάλωση λευκού κρέατος, ψαριών, αβοκάντο, αυγά, ταχίνι και ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Σημαντική είναι και η κατανάλωση νερού καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Αφήστε μια απάντηση