Ερχεται χολιγουντιανή παραγωγή στην Περαία!

Ερχεται χολιγουντιανή παραγωγή στην Περαία!

Mε τον Αμερικανό παραγωγό της εταιρίας κινηματογραφικών παραγωγών του Hollywood, Millennium Media, Robert VanNorden, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις λεπτομέρειες των γυρισμάτων δύο ταινιών, που θα γίνουν εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων και η Περαία, αλλά και η Θέρμη, το Ασβεστοχώρι και η ορεινή Χαλκιδική.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, μετά το πέρας της συνάντησης: «Η προσπάθεια της διοίκησής μας, να δημιουργήσει εδώ στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία έναν κόμβο για κινηματογραφικές παραγωγές, παγκόσμιες, είναι ένας στόχος που φαίνεται να το κατακτούμε σιγά σιγά. Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί εδώ σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας τα γυρίσματα τεσσάρων χουλιγουντιανών ταινιών και έπονται άλλες δυο.

Η τελευταία ταινία που γυρίστηκε εδώ το The Bricklayer γίνεται όλο το post production στη Θεσσαλονίκη, κάτι που σημαίνει ότι όλη αυτή η προσπάθεια να γίνει η ταινία, το μοντάζ και όλες οι διαδικασίες που συνήθως γίνονταν στην Αμερική, μετά τα γυρίσματα μιας ταινίας. Είναι η πρώτη ταινία που όλο το post production γίνεται εδώ. Είναι πολύ σημαντικό γιατί μιλάμε για πολλές θέσεις εργασίας, για Έλληνες, ανθρώπους που ειδικεύονται στο post production και βέβαια δεν θα είναι η μόνη ταινία αλλά μια σειρά ταινιών που θα ακολουθήσουν το post production όπου πια θα γίνεται εδώ στην Θεσσαλονίκη.

Έχουμε δύο νέες ταινίες. Η πρώτη είναι το RED SONIA που έγιναν τα γυρίσματα πριν από δυο εβδομάδες στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στα στούντιο της Θερμής. Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και δράσης. Το σημαντικό στην ταινία αυτή δεν είναι ότι έγιναν κάποια γυρίσματα στη Θερμή, το πιο σημαντικό είναι ότι όλο το post production της συγκεκριμένης ταινίας που απαιτεί υψηλής προδιαγραφές υψηλά εφέ θα γίνει στην περιοχή μας. Το post production και τα ειδικά εφέ θα στοιχίσουν 5 εκατομμύρια ευρώ και θα απασχοληθούν 100 Έλληνες επαγγελματίες, άρα έχουμε νέες θέσεις εργασίας. Στην συνέχεια, θα αξιοποιηθούν τοπικές εταιρίες και επαγγελματίες της περιοχής μας».

Όσον αφορά την δεύτερη ταινία ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε. «Η επόμενη ταινία που ξεκινάει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου τα γυρίσματα της εδώ στη Θεσσαλονικη είναι το Dirty Angels. Είναι μια ταινία δράσης με πρωταγωνίστρια την Eva Green και σκηνοθετεί ο Martin Campbell, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων δύο ταινίες James Bond.Τα γυρίσματα θα γίνουν έκτος από τα στούντιο στην Θερμή , και στο Ασβεστοχώρι, στην Περαία, σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική και σε άλλα σήμερα που θα επιλέγουν. Η ταινία αυτή έχει ένα κόστος της τάξης των 35 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 25 εκατομμύρια θα δαπανηθούν στην περιοχή μας. Ωστόσο θα ανοίξουν τουλάχιστον 250 νέες θέσεις εργασίας για την ταινία,Dirty Angels.

Από μεριάς του ο Αμερικανός παραγωγός Robert VanNorden είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουν ολοκληρωθεί ήδη τέσσερις ταινίες στη Θεσσαλονίκη και μπορούμε να ανακοινώσουμε την πέμπτη και έκτη ταινία. Το επόμενο μεγάλο εγχείρημα είναι για την ταινία “Red Sonia” που το post production θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, με εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν και επαγγελματίες που θα απασχοληθούν για όλες τις εργασίες».

Αφήστε μια απάντηση