Ερχεται ο Αγιος Βαλεντίνος με λουλούδια που…”καίνε” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ερχεται ο Αγιος Βαλεντίνος με λουλούδια που…”καίνε” (ΒΙΝΤΕΟ)

Με «αγκάθι» την τιμή στα λουλούδια, η γιορτή των ερωτευμένων γεμίζει «νάρκες». Οι αυξήσεις τους ακολουθούν και ξεπερνούν πολλές φορές τις αυξήσεις σε τρόφιμα και ποτά και πολλοί, όπως φαίνεται, θα τα δουν μόνο σε φωτογραφία.

Η πιο κλασσική επιλογή… τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Αν πέρυσι έστελνες 100 για να εντυπωσιάσεις με 200€ φέτος χρειάζεσαι 500€.

100€ για μια ανθοδέσμη

Φυσικά υπάρχουν και πιο σεμνές επιλογές, με τιμές όμως και πάλι στα 100€, αν μιλάμε για μία ανθοδέσμη που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τα μπουκέτα θα έχουν ένα «αγκαθάκι» στην τιμή. Από την άλλη, οι κυρίες περιμένουν την ανθοδέσμη τους και σίγουρα δεν θα είναι αρκετά ένα, δύο λουλούδια.

Γιατί έχουν εκτοξευτεί οι τιμές στα λουλούδια
Την αύξηση στην τιμή που ξεπερνάει το 150% εξηγούν οι ανθοπώλες. Όπως λένε, έχει πληγεί η παραγωγή των λουλουδιών. «Μεγάλο το πλήγμα στις παραγωγές και στους ανθρώπους που είχαν εκτάρια», σημειώνουν.

Από την άλλη, στα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης υπάρχει πάντα και plan B. Kαι εδώ η τιμή έχει τσιμπήσει αλλά με ένα μικρότερο ποσό μία ανθοδέσμη μπορεί να φτάσει στην αγαπημένη με 30€.

Πολλοί βέβαια θα παρατηρήσουν πως και αυτά τα λεφτά είναι ένα μεροκάματο. Από την άλλη, μία ημέρα τον χρόνο είναι, μία ανθοδέσμη λογικά θα αγοράσει κάθε ερωτευμένος οπότε το κόστος μάλλον μπορεί να αντιμετωπιστεί θα πουν οι επιχειρηματίες του χώρου.