Ερχεται διάγγελμα Μητσοτάκη για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ερχεται διάγγελμα Μητσοτάκη για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ώρες θα γίνει τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού, σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται μέχρι αύριο να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το πλαίσιο λειτουργίας κλειστών χώρων από το τέλος αυτή της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου μελετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα ΜΜΜ και σε κρίσιμους τομείς για την λειτουργία του κράτους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται υποδομές παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου, όπως μονάδες της ΔΕΗ, εργαζόμενοι σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΣΦΑ και εταιρειών ύδρευσης. Στο προσκήνιο έχει έλθει και η υποχρεωτικότητα για τα σώματα ασφαλείας και τους στρατευσίμους, ενώ προς το παρόν φαίνεται να απομακρύνεται για τους εκπαιδευτικούς, με τη σχετική συζήτηση να μετατίθεται λίγο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επικρατούν.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση