Επιτροπή “Σώστε το κάμπινγκ” προς Τζέκο: ” Θα τηρήσεις τις προεκλογικές σου εξαγγελίες;”

Επιτροπή “Σώστε το κάμπινγκ” προς Τζέκο: ” Θα τηρήσεις τις προεκλογικές σου εξαγγελίες;”

Σε “μετωπική σύγκρουση” εξελίσσεται η σχέση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού “Σώστε το κάμπινγκ” (της Αγίας Τριάδας) με τον Θόδωρο Τζέκο. Ο νυν δήμαρχος, που άλλοτε συνέπλεε με τις θέσεις αυτής της επιτροπής (συμμετέχοντας μάλιστα στις δράσεις της), μετά την εκλογή του φαίνεται να αλλάζει ρότα, υποστηρίζοντας, πια, τον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα έχει προβεί και σε σχετική δήλωση, εδώ στο BestCity.gr, χαρακτηρίζοντας “θετική εξέλιξη” το άνοιγμα του διαγωνισμού προς εξεύρεση επενδυτή. Πρόκειται για ένα γεγονός που έχει εξοργίσει τους ανθρώπους της Επιτροπής οι οποίοι ετοιμάζουν δυναμικό παρών στην αυριανή συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις επί του θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τις περίεργες τουλάχιστον μεθοδεύσεις της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού “Σώστε το κάμπινγκ”.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας, με επιστολή της που είχε απευθύνει στις 12 Μαρτίου 2024 προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Θ. Τζέκο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κ. Καραμανλή ζητούσε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού με μοναδικό θέμα την προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και την τσιμεντοποίησή του, με την κατασκευή εκεί εξαώροφου ξενοδοχείου και πολυτελών κατοικιών (βίλες). Αίτημα της επιτροπής ήταν στη συνεδρίαση αυτή να επαναβεβαιωθεί η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού του έτους 2014 καθώς και η γνωμάτευση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που ζητούσαν να περιέλθει η έκταση του κάμπινγκ στην κυριότητα του Δήμου Θερμαϊκού προκειμένου να δημιουργηθούν εκεί εγκαταστάσεις για εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που τόσο λείπουν από την περιοχή.

Λίγες μέρες αργότερα γη δημοτική αρχή ενημέρωσε εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας ότι κάνει δεκτό το αίτημα και όρισε η ειδική αυτή συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου ώρα 4 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στους Νέους Επιβάτες.

Με έκπληξη όμως διαπιστώθηκε ότι η πρόσκληση που απέστειλε ο δήμαρχος Θερμαϊκού δεν αφορούσε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά “ενημερωτική συζήτηση”, χωρίς δηλαδή να μπορεί να ληφθεί απόφαση για τη στάση που πρέπει να τηρήσει η δημοτική αρχή και ο Δήμος γενικά στην εκποίηση του κάμπινγκ, υποβαθμίζοντας έτσι την κρισιμότητα του θέματος αλλά και την υπεύθυνη τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων για την επιχειρούμενη καταστροφή του μοναδικού αυτού χώρου για την ικανοποίηση των ορέξεων λίγων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Μπροστά και στην εξέλιξη αυτή η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού “Σώστε το κάμπινγκ” καλεί όλες και όλους να βρίσκονται στις 4 μμ αύριο Τετάρτη 27-3-2024 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να αξιώσουμε να γίνουν τουλάχιστον σεβαστές οι προεκλογικές εξαγγελίες της δημοτικής αρχής ότι θα αγωνιστεί ώστε να αποτραπεί η τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας “Σώστε το κάμπινγκ”

*Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα, αύριο Τετάρτη.