Επιστολή διαμαρτυρίας Τζέκου στον ΔΕΔΔΗΕ μετά το χθεσινό “μαύρο” σε Περαία και Ν. Επιβάτες

Επιστολή διαμαρτυρίας Τζέκου στον ΔΕΔΔΗΕ μετά το χθεσινό “μαύρο” σε Περαία και Ν. Επιβάτες

Με επιστολή του προς τον ΔΕΔΔΗΕ ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, ζητά να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία κατοίκων και τουριστών από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος.

Χθες, 09/07, σημειώθηκε πολύωρη διακοπή ρεύματος, από τις 18:00 μέχρι τις 00:00, στην περιοχή της Περαίας και των Νέων Επιβατών, ιδίως στο παραλιακό μέτωπο, η οποία οφειλόταν ενδεχομένως στην υπερφόρτωση του δικτύου παροχής ρεύματος. Πέραν της ταλαιπωρίας των κατοίκων και των επισκεπτών και μάλιστα εν μέσω ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, υπέστησαν ζημιές επαγγελματίες σε ηλεκτρικές συσκευές, σε απώλειες προϊόντων που διατηρούσαν εντός των ψυγείων τους, σε απώλεια πελατών κ.α.

Ο Δήμος έγινε δέκτης πλείστων διαμαρτυριών. Κατόπιν τούτου ο δήμαρχος, με επιστολή – διαμαρτυρία προς τον ΔΕΔΔΗΕ, ζητά να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση του δικτύου, την αντικατάσταση των μετασχηματιστών, την ενίσχυση των καλωδίων, την υπογειοποίηση του δικτύου κ.λπ. για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες ανεπιθύμητες καταστάσεις.

“Ο Δήμος Θερμαϊκού αποτελεί μία τουριστική περιοχή με μεγάλες απαιτήσεις ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών που δέχεται όχι μόνο από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Τέτοια συμβάντα (που δυστυχώς παρατηρούνται συχνά) όχι μόνο ταλαιπωρούν και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα αλλά εκθέτουν τον Δήμο μας και την χώρα μας γενικότερα” τονίζει ο κ. Τζέκος.