Επίσκεψη Αυγέρη στο Ειδικό Δημοτικό Θερμαϊκού: “Οι εγκαταστάσεις του δεν αρκούν πια”

Επίσκεψη Αυγέρη στο Ειδικό Δημοτικό Θερμαϊκού: “Οι εγκαταστάσεις του δεν αρκούν πια”

Επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θερμαϊκού, στην Κερασιά, πραγματοποίησε σήμερα η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, έχοντας ένα κίνητρο παραπάνω, όντας κάτοικος της περιοχής. Το συμπέρασμα είναι πως οι εγκαταστάσεις του σχολείου δεν επαρκούν, πια, για τις ανάγκες των 20 παιδιών που φοιτούν εκεί.

Διαβάστε την γλαφυρή ανάρτησή της:

“09:40, επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Θερμαϊκού. Λίγο πριν το διάλειμμα.

Στην είσοδο περίμενε η μητέρα που κίνησε γη και ουρανό για να μπορεί η οκτάχρονη κόρη της να πηγαίνει στο σχολείο. Έπιασαν τόπο και η προσπάθεια και η επιμονή της, και τα δημοσιεύματα τού τύπου, και καθώς φαίνεται η ερώτηση που κατάθεσαμε με τον Χρήστο Γιαννούλη.

Η θέση του σχολικού νοσηλευτή αναπληρώθηκε και η οκταχρονη Ε. πηγαίνει κανονικά στο σχολείο. Την ευτυχία της την υπογράφει το χαμόγελο που είδα στα χείλη της σήμερα το πρωί!

Με το ειδικό σχολείο στην Κερασιά είμαστε μια γειτονιά.

Το σχολείο, χάρη στην προσπάθεια των δασκάλων και του προσωπικού του είναι ένα κουκλόσπιτο. Αλλά οι εγκαταστάσεις του δεν αρκούν πια για να καλύψουν τις ανάγκες και τις δραστηριότητες των 20 παιδιών του. Μεγάλη έγνοια της διευθύντριας του σχολείου και των συναδέλφων της( στην πλειοψηφία τους αναπληρωτές εκπαιδευτικοί) είναι το πως θα συνεχίσουν την άσκηση και τις δραστηριότητες τους τα παιδιά την περίοδο του χειμώνα. Κλειστό γυμναστήριο δεν υπάρχει ή κάποιος χώρος που θα μπορούσε να καλύψει αυτές τις ανάγκες.

«Μια λύση ενδεχομένως θα ήταν να βρεθεί κάτι στον χώρο, όπου σύντομα θα λειτουργήσει το ειδικό νηπιαγωγείο, δίπλα στο θεατράκι. Όπως βλέπετε κι αυτός ο χώρος είναι ενα κουκλόσπιτο», μου είπε η διευθύντρια ξεπροβοδίζοντάς με από την πίσω αυλή. Γιατί σε λίγο τα παιδιά θα έβγαιναν για διάλειμμα και το υπόστεγο ίσα που τα χωρούσε για να τα προστατέψει από την ψιχάλα…”

Αφήστε μια απάντηση