Δημαγωγοί , Ανίκανοι Και Επικίνδυνοι Κρατούν Τα Ηνία Του Δήμου Θερμαϊκού.

Δημαγωγοί , Ανίκανοι Και Επικίνδυνοι Κρατούν Τα Ηνία Του Δήμου Θερμαϊκού.

Αρθρο το οποίο αναδημοσιεύουμε από τη σελίδα activistis.gr

“Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ αναγνώστη,

Ο σημερινός δήμαρχος , στις 21-2-2018 , ασκώντας κριτική στον κ. Μαυρομάτη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο , έλεγε μεταξύ άλλων (παραθέτω αποσπάσματα του υπ’ αριθμ. 06 πρακτικού):

“………. έρχομαι καλοπροαίρετα να σας πω δεν πάει κάτι καλά εδώ , δεν μπορείτε να πάτε με έναν συμμετέχοντα στον διαγωνισμό οι άλλοι είναι σικέ , χρησιμοποίησα και τη λέξη και είπα γιατί είναι σικέ.

………ο δήμος είναι στο σκοτάδι . 3-3,5 χρόνια είναι στο σκοτάδι για να πούμε ότι 2,5 μήνες επαναπροκηρύσουμε διαγωνισμό , με άλλους όρους , ποιό ανοιχτό για να έχουμε και άλλη συμμετοχή , με μεγαλύτερα οφέλη , σας πειράζει και σας ενοχλεί ;

Εγώ είχα το θάρρος της γνώμης μου να έρθω στο Δ.Σ και να ζητήσω την ακύρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού πριν καταφύγω στις όποιες αρχές μπορούν να ξανακοιτάξουν το θέμα από την αρχή , δεν έκανα πρώτα προσφυγή και μετά ήρθα στο Δ.Σ για να ζητήσω την ακύρωση . Πρώτα ήρθα στο Δ.Σ έβαλα όλα τα στοιχεία που έπρεπε κι είχα μέχρι τότε και στην συνέχεια έκανα την καταγγελία στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια που έτσι κι αλλιώς είναι αναρμόδια γιατί αυτή κοιτάζει μόνο το τυπικό και στο ελεγκτικό που περιμένουμε το αποτέλεσμα του , όμως ο διαγωνισμός μπορεί να ακυρωθεί για να σωθεί η προσωπικότητα του δήμου διότι μια απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου αν βγει εναντίον του Δ.Σ όχι απλά στραπατσάρεται εννοώ δηλαδή αξιοπιστία του δήμου αλλά διαλύεται …………

Εγώ όταν ψήφισα εδώ στο Δ.Σ ψήφισα με γνώμονα ότι θα έχω μια καλή έκπτωση , από τα 3 τόσα εκατομμύρια να πάμε στα 2 περίπου εκατομμύρια και τότε πραγματικά αποδίδει το σύστημα αυτό του ηλεκτροφωτισμού ………….. ” .

Όλα αυτά όμως όταν ήταν στην αντιπολίτευση , διότι όταν ήρθε στην εξουσία έκανε ακριβώς το αντίθετο . Ανέθεσε την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη , ύψους 7.500.000 ευρώ , με έκπτωση μόλις 1,5% . Και δεν σταμάτησε εδώ . Πρόσφατα έδωσε και άλλο έργο σε ιδιώτη(διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων) ύψους 2.400.000 ευρώ με έκπτωση 3% και απ’ ότι πληροφορούμαι ετοιμάζονται και άλλες αναθέσεις που αν λάβουμε υπ’ όψιν τις πρώτες δύο θα είναι κι αυτές με μικρές εκπτώσεις.

Κατηγορούσαν δηλαδή τον Μαυρομάτη γιατί δέχθηκε έκπτωση 8% για ένα έργο 3.500.000 ευρώ και που αποφέρει σήμερα στα ταμεία του δήμου περί τις 750.000 ευρώ το χρόνο , το πολέμησαν λυσσαλέα φθάνοντας ακόμη και σε καταγγελίες σε περιφέρεια και ελεγκτικό συνέδριο , ενώ αυτοί σήμερα αποδέχθηκαν έκπτωση 1,5 και 3% και χωρίς οικονομικό όφελος , επί της ουσίας , για το δήμο και τους δημότες.

Αλήθεια , τί έγιναν εκείνες οι βαρύγδουπες και μεγαλόστομες εκφράσεις ; Τι υποκριτής και φαρισαίος Θεέ μου.

Ο κ. Τσαμασλής υποσχόταν προεκλογικά στους δημότες του Θερμαϊκού , πως θα έδιωχνε τους Ρομά από τα τσαΐρια ακόμη και αν χρειασθεί να κατασκηνώσει εκεί . Είδατε εσείς να φεύγουν οι Ρομά και τον κ. Τσαμασλή να έχει κατασκηνώσει εκεί όπως ισχυριζόταν ; Όλα για την υφαρπαγή των ψήφων και την κατάληψη της εξουσίας .

Αν όλα αυτά δεν είναι δημαγωγία τότε χάσαμε την έννοια της λέξης.

Ο Θοδωρής Τζέκος , στις 26 Ιανουαρίου , σε ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του συνδυασμού του ” ΣΥΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ” καταγγέλλει πως απορρίφθηκε η πρόταση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του λιμανιού της Ν.Μηχανιώνας , προϋπολογισμού 450.000 ευρώ , επειδή ο φάκελος δεν ήταν πλήρης . Έλλειπαν δηλαδή μια σειρά δικαιολογητικών και εγγράφων , ύστερα μάλιστα και από δεύτερη προειδοποίηση.

Την ίδια μέρα , 26 Ιανουαρίου , ο κ. Μαυρομάτης στην Ιστοσελίδα του συνδυασμού του ” ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ” καταγγέλλει πως χάθηκε εγκεκριμένο έργο ύδρευσης (master Plan) προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και ένα δεύτερο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για υλοποίηση . Έργο που εγκρίθηκε στις 2-8-2018 με προϋπολογισμό 1.134.000 από την ΕΥΔΕΠ Κεν. Μακεδονίας στον πλήρη φάκελο που κατέθεσε τον Μάρτιο του 2018.

Στην ίδια ιστοσελίδα , στις 29 Μαρτίου , ο κ. Μαυρομάτης καταγγέλλει πως χάθηκε και άλλο εγκεκριμένο έργο . Ο λόγος για την πιλοτική μονάδα κομποστοποίησης βιοαποβλήτων , έργο που είχε ενταχθεί από το 2018 σε πρόγραμμα χρηματοδότησης Interreg , ύψους 420.000 ευρώ , η εγκατάσταση του οποίου είχε αποφασισθεί να γίνει σε τμήμα του υπ’ αριθ. 6450 αγροτεμαχίου Επανομής (παλιά χωματερή Επανομής ). Το τελευταίο κατά την εκτίμηση μου χάθηκε σκόπιμα , αφού είχαν ήδη αποφασίσει κρυφά και χωρίς να γνωρίζει κανείς (Δημ. Συμβούλιο,τοπικό συμβούλιο ,κάτοικοι) τη μεταφορά του στο Μεσημέρι γιαυτό και προχώρησαν σε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων .

Αν , το να μη μπορείς να συμπληρώσεις έναν φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα και να χάνονται τα έργα (μελέτες) το ένα μετά το άλλο , δεν είναι ανικανότητα και επικίνδυνο για τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών τότε και πάλι χάσαμε τις έννοιες των λέξεων .

Το οικοδόμημα που προσπαθούν να μας λανσάρουν, ως λαμπερό αλλά δεν είναι χρυσός , θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος από πράξεις και ενέργειες τους . Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός . Άλλα έλεγαν και άλλα πράττουν και τα χαμένα έργα διαδέχονται το ένα το άλλο . Δημαγωγοί , ανίκανοι και επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών κρατούν τα ηνία του δήμου Θερμαϊκού”.

Αφήστε μια απάντηση