Αφησε σημάδια ο “ανεμοστρόβιλος” που έπληξε Μηχανιώνα και Κερασιά-Δήλωση Τζέκου

Αφησε σημάδια ο “ανεμοστρόβιλος” που έπληξε Μηχανιώνα και Κερασιά-Δήλωση Τζέκου

Αρκετές ήταν οι καταστροφές που άφησε πίσω του το πέρασμα του χθεσινοβραδινού “ανεμοστρόβιλου” που έπληξε πέραν της Περαίας με πτώσεις δέντρων και την Μηχανιώνα, αλλά και την Κερασιά.

Διαβάστε τη δήλωση του δημάρχου, Θόδωρου Τζέκου:

“Την άμεση ενεργοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού προκάλεσε το χθεσινοβραδινό έντονο καιρικό φαινόμενο που έπληξε με ανεμοστρόβιλο κυρίως την περιοχή της Νέας Μηχανιώνας και δευτερευόντως την Νέα Κερασιά και την Επανομή.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων, κλαδιών, παρέσυραν κάδους σκουπιδιών και σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Ακόμη τέθηκαν εκτός λειτουργίας πολλοί φωτεινοί σηματοδότες σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού.

Από την πρώτη στιγμή και για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και για την προστασία των δημοτών και των περιουσιών τους επιχειρεί η Πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού που καθαρίζουν από σκουπίδια και κλαδιά τόσο τη Νέα Μηχανιώνα, όσο και άλλες περιοχές του Δήμου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού θα παραμείνουν σε επαγρύπνηση για τυχόν νέα ζητήματα που θα προκληθούν από τις καιρικές συνθήκες, ενώ για τις διακοπές ηλεκτροδότησης από πτώσεις δέντρων, όπως στην περίπτωση της Νέας Κερασιάς, ο Δήμος έχει ενημερώσει τον ΔΕΔΔΗΕ”.