Απεργία στις λαϊκές την προσεχή Τετάρτη-Δεν θα έχει λαϊκή στην Επανομή

Απεργία στις λαϊκές την προσεχή Τετάρτη-Δεν θα έχει λαϊκή στην Επανομή

Να προχωρήσουν σε πανελλαδική απεργία στις 7 Απριλίου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την «απαράδεκτη πρόταση νόμου για τις λαϊκές που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης», νομοσχέδιο που σύμφωνα με τους ίδιους θα οδηγήσει σε μαρασμό το επάγγελμα τους. Στη λαϊκή της Τούμπας, με άδειους πάγκους, αλλά με δωρεάν τρόφιμα σε καταναλωτές, η απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.
Ευρύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους-επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, απευθύνουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 7 Απριλίου, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει δραστικές αλλαγές για τον κλάδο και που σύμφωνα με τους ίδιους, είναι καταστροφικές για το επάγγελμα τους.

Στη Θεσσαλονίκη, το σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», το Σωματείο Μικροπωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών εκτός Θεσσαλονίκης « Μακεδονία» και το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», καλούν σε συγκέντρωση στη λαϊκή αγορά της Τούμπας.

Στη λαϊκή αγορά της Τούμπας την ημέρα της απεργίας ώρα και στις 07.00 το πρωί θα στηθούν οι πάγκοι των πωλητών (παραγωγών – επαγγελματιών), κενοί από προϊόντα, θα τοποθετηθούν μαύρες σημαίες, θα διανεμηθούν δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές και θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία «σε ένδειξη αντίδρασης για την πρόταση νόμου που βάζει ταφόπλακα στον κλάδο».

Τα σωματεία καλούν όσους συναδέλφους τους έχουν τη δυνατότητα, να φέρουν προϊόντα προς δωρεάν διάθεση στους καταναλωτές, ζητώντας τη συμπαράσταση όλων στον αγώνα.

«Είναι απολύτως αναγκαία η συμπαράσταση ΟΛΩΝ σας στο δίκαιο αγώνα επιβίωσης του επαγγέλματος μας, οφείλουμε ΟΛΟΙ μαζί σαν μια γροθιά να δείξουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητα μας. ΟΛΟΙ μαζί επιβιώσαμε από την πανδημία ΟΛΟΙ μαζί θα τα καταφέρουμε ξανά» καταλήγουν σε ανακοίνωση τους, επισημαίνοντας πως τη συγκεκριμένη μέρα, όλες οι υπόλοιπες λαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές χωρίς παρουσία πωλητών

Συνεπως η λαϊκή αγορά της Επανομής, σε ότι μας αφορά, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Αφήστε μια απάντηση