Απαίτηση Ζάεφ για αλλαγή του FYROM στις ταμπέλες της ελληνικής πλευράς-Τι θα κάνει ο Τζιτζικώστας;

Απαίτηση Ζάεφ για αλλαγή του FYROM στις ταμπέλες της ελληνικής πλευράς-Τι θα κάνει ο Τζιτζικώστας;

Δηλώσεις έκανε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αναμένει από την ελληνική πλευρά να προχωρήσει στην αντικατάσταση πινακίδων στο οδικό της δίκτυο στις οποίες η χώρα του αναγράφεται ως ΠΓΔΜ ή FYROM.

«Είναι σημαντικό για όλους τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε πλέον η FYROM και ότι στις τηλεοπτικές οθόνες και σε πολλές άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται οι διεθνείς κωδικοί MK και MKD. Τούτων δοθέντων, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι περιμένω από την ελληνική πλευρά να συνεχίσει κατά τα οριζόμενα στη Συμφωνία των Πρεσπών. Περιμένουμε ότι η μια ή δυο πινακίδες στην ελληνική πλευρά, στις οποίες αναγράφεται FYROM, θα αντικατασταθούν σύντομα. Δεν είναι σωστό να αναγράφεται σε αυτές, για παράδειγμα “Τουρκία, Βουλγαρία και FYROM” ή “Τουρκία, Βουλγαρία και Σκόπια”. Πρέπει να αναγράφεται Βόρεια Μακεδονία. Η FYROM πρέπει πραγματικά να μείνει στο παρελθόν».

Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως, ότι και να γίνει, αναγραφή κράτους που να εμπεριέχει τη λέξη “Μακεδονία” δεν θα δούμε σε πινακίδες της Περιφέρειας.

Αφήστε μια απάντηση