Ανδρουλάκης στο MEGA: ” Το ΠΑΣΟΚ δίνει μια τρίτη επιλογή, προοδευτική, αξιοπρεπή, διαφανή…” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανδρουλάκης στο MEGA: ” Το ΠΑΣΟΚ δίνει μια τρίτη επιλογή, προοδευτική, αξιοπρεπή, διαφανή…” (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα αναφορικά με τις παρακολουθήσεις παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα.

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Κύριο θέμα αποτέλεσε η υπόθεση των υποκλοπών και όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί έως τώρα.

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε ως «σημαντική δικαίωση» την κατάθεση της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις.

«Ο πρωθυπουργός για μήνες ήταν αρνητής της πραγματικότητας…και τώρα φέρνουν ένα σχέδιο νόμου που αλλάζει τον τρόπο έγκρισης των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και αλλάζουν και το πλαίσιο ενημέρωσης» προσέθεσε.

Τόνισε πως δεν συμφωνεί με την τριετία που πρέπει να μεσολαβήσει προκειμένου να ενημερωθεί ο πολίτης πως κάποτε παρακολουθείτο. «Είναι υποτιμητικό να λέει ο πρωθυπουργός πως επρόκειτο για δικαστική αστοχία της ΕΥΠ και πριν από λίγες ημέρες η αρμόδια εισαγγελέας που πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη να συνεχίζει τα παραμύθια » συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για τις επερχόμενες εκλογές και το κατά πόσο φέρει και ο ίδιος ευθύνη στην όλη υπόθεση απάντησε: «Η ευθύνη μου, όπως και κάθε πολίτη, μόλις έμαθα αυτή τη νοσηρή υπόθεση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που ευτυχώς υπήρχε, και βρήκε το ίχνος του Predator, ήταν να κινηθώ θεσμικά και κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά και καλώ τον οποιοδήποτε εάν έχει κάποιο στοιχείο να μιλήσει στις Αρχές, να μην μείνει καμία σκιά».

Αναφορικά με τις ενέργειες που έχει κάνει σημείωσε πως έχει πάει στον Άρειο Πάγο και έχει κάνει αίτημα να βγει αντισυνταγματική η διάταξη που δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών) να τον ενημερώσει.

«Ακόμα και σήμερα από το δελτίο σας, καλώ τον πρωθυπουργό, για να φύγουν οι προεκλογικές “σκιές” να έχει αναδρομική ισχύ η παρακολούθηση και να μάθουμε τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ που αφορούν εμένα και άλλα πολιτικά πρόσωπα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Εάν είχε δίκιο ο Μητσοτάκης δεν θα είχαμε το σημερινό σχέδιο νόμου και επέρχεται η ευρωπαϊκή του καταδίκη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ευρωπαϊκό δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γι’ αυτό προτρέχει να κάνει αυτή τη ρύθμιση για να αποφύγει την ευρωπαϊκή καταδίκη» συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση γιατί εκτιμά πως συνέβη αυτή η θεσμική ήττα απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης έκανε διοικητή της ΕΥΠ ένα πρόσωπο το οποίο δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα. Ο κ. Μητσοτάκης καθαίρεσε αυτομάτως τον στενότερο συνεργάτη του και τον διοικητή της ΕΥΠ γνωρίζοντας την παρακρατική λειτουργία αυτού του μηχανισμού».

Ο κ. Ανδρουλάκης άφησε στη συνέχεια αιχμές πως η παρακολούθησή του ξεκίνησε όταν άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Είναι ξεκάθαρο από τις ημερομηνίες της επισύνδεσης και την ολοκλήρωση ότι έχουν γίνει όλα αυτά για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης ή ο μηχανισμός που λειτούργησε από το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε να έχει μεγαλύτερη γνώση της προσωπικής μου στρατηγικής» προσέθεσε.

Ερωτώμενος για τις λίστες με τα ονόματα που φέρεται να παρακολουθούνταν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε δημόσια όποιον έχει την παραμικρή πληροφορία να απευθυνθεί στις Αρχές.

«Καλώ τον κ. Τασούλα εντός του μήνα να φτιάξει έναν μηχανισμό, όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται σε αυτές τις λίστες, να μπορούν να ελέγξουν το κινητό τους και να μάθουμε έαν έγινε απόπειρα Predator, για να ξέρουμε τί είναι αλήθεια και τί είναι ψέμα» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κατόπιν ερωτώμενος αναφορικά με τη δήλωση του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη πως τρία άτομα είναι έτοιμα να καταθέσουν για την υπόθεση και κατά πόσο εκτιμά ο ίδιος πως είναι αυτή μία «οδός» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε αρχικά πως δεν έχει περισσότερες πληροφορίες από αυτές που κατέθεσε στην Δικαιοσύνη.

«Από την αρχή της υπόθεσης είπα πως είναι ένοχη η στάση του κ. Μητσοτάκη όταν ενώ καθαιρεί ανιψιό και διοικητή της ΕΥΠ, μετά έβαλε την κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή να αποτρέψει την κλήση Λαβράνου, Μπίτζιου, Δημητριάδη και όλων των εμπλεκόμενων προσώπων» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές και το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός δεν είναι σε ομηρία, δεν έχει δύο επιλογές κάκιστες (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ), εμείς σας δίνουμε μία τρίτη επιλογή, προοδευτική, αξιοπρεπής, διαφανής η οποία θα έχει ένα πρόγραμμα που θα ενισχύσει την προοπτική της χώρας και το δημόσιο συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα θα κριθούν μετεκλογικά».

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει πως διαφωνεί με την πρώτη Κυριακή (των εκλογών) και ο κ. Τσίπρας που έφερε την απλή αναλογική λέει “δεν κάνω την κυβέρνηση των ηττημένων”. Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα να αλλάξει, να γίνει μία ισχυρή αλλαγή…τους ενδιαφέρει ο ένας να μείνει πρωθυπουργός και ο άλλος να ξαναγίνει πρωθυπουργός. Τίποτε περισσότερο» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αφήστε μια απάντηση